כולנו מכירים את אולם ההמראות ואת לוח הטיסות התלוי רגע לפני שלב הבידוק הביטחוני בטרמינל והעלייה למטוס, אך מעטים מאתנו יודעים כי נמל התעופה בן גוריון הוקם על ידי עוד לפני קום המדינה על ידי הבריטים ונקרא לראשונה שדה התעופה וילהלמה.
נמל התעופה בן גוריון
נמל התעופה בן גוריון למעשה נמל התעופה הבן לאומי הגדול ביותר בישראל אשר מהווה את שער הכניסה הראשי למדינה. הגוף האחראי על הפעלת נמל התעופה הוא רשות שדות התעופה המהנה גוף ממונה על מנהל התעופה האזרחי בישראל.
כמעט מידי יום בנתב”ג יוצאות כמה עשרות טיסות כמעט לכל נקודה גיאוגרפית על פני הגלובוס המופעלות על ידי כמות גדולה מאד של חברות מסחריות, החל מחברות ישראליות עמו ארקיע, אל על וישאייר ועד לחברות בין לאומיות כמו ביריטיש ארוויז, אייבריה וחברות נוספות.
אך לא רק לוח הטיסות העמוס של נמל התעופה בן גוריון הופך אותו ליעד חביב על נוסעים רבים אלא מבנהו החדשני וההתמצאות הקלה בו ביחס לנמלי תעופה אחרים בעולם. עובדה זו זיכתה את נמל התעופה במקום השני בתחרות נמל התעופה הידידותי ביותר בעולם בשנת 2008.
יוצאים ובאים – לוח הטיסות העמוס של נתב”ג
נמל התעופה בן גוריון מהווה את שער הכניסה המרכזי אל מדינת ישראל ולכן הוא גם נמל התעופה העמוס ביותר מבין כל נמלי התעופה ועוברים בו בין חמישה לחמישה עשר מיליון נוסעים בשנה, כאשר התקופה העמוסה ביותר היא תקופת החגים, בה מרבית מהישראלים טסים לנופש בחול או מגיעים לארץ.
לוח הטיסות העמוס של נמל התעופה בן גוריון הוביל להקמתם של ארבעה טרמינלים שונים לאורך השנים, כאשר כל אחד מהם משמש כיום למטרה שונה:
טרמינל 1 – הטרמינל הראשון של שדה התעופה אשר פעם כטרמינל הטיסות הראשי עד לשנת 1969. כיום, משמש טרמינל 1 כטרמינל המיועד לטיסות אח”מים וטיסות Low-Coast של החברות Jet2, ויז אייר, איזיג’ט וחברות נוספות המציעות טיסות במחיר נמוך יחסית.
טרמינל 2 – טרמינל אשר נחנך לשימוש בשנת 1969, לאחר מלחמת ששת הימים. הטרמינל הופעל עד לשנת 2007 ובשנה זו נהרס עד היסוד והוקם במקומו מתקן שינוי של חברת השליחויות UPS.
טרמינל 3 – טרמינל הטיסות הראשי אשר הוקם בשנת 2004 תחת השם נתב”ג 2000. בטרמינל זה עוברים כעשרה מיליון נוסעים והוא כולל 24 גשרי עלייה למטוסים המתפרסים על פני שלוש זרועות המסומנות באותיות C, D ו – B.
טרמינל 3 כולל 5 קומות כאשר אולם קבלת הנוסעים של נמל התעופה בן גוריון נמצא בקומות הקרקע וקומת מתבצעים בחלקם בקומת הקרקע אך בעבור חברות תעופה מסוימות הבידוק מתבצע בקומה השלישית.
טרמינל 4 – טרמינל אשר נבנה בשנת 1999 והיה מיועד לקליטת התיירים הרבים לקראת שנות האלפיים, אך בפועל, לא נפתח מעולם לציבור. הטרמינל הופעל רק במקרים חריגים כמו נוסעים שהגיעו ממדינות המזרח לאחר התפרצות מגפת הסארס וכן הבאת שרידיהם של אילן רמון ושלושת החיילים החטופים בפרשת טננבוים
איפה אפשר לקבל מידע על לוח הטיסות בנתב”ג?
מרבית מהנוסעים בנתב”ג מתקשים לעקוב אחר לוח הטיסות העמוס המורכב ממגוון רחב של חברות תעופה זרות ומקומיות הפועלות בשדה וכדי להתמודד עם הבעיה הקימה רשות שדות התעופה את עמוד המראות והנחיתות של נמל התעופה המרכזי בישראל.
בעמוד זה תוכלו לקבל תצוגה מלאה של כל טיסה הממריאה או נוחתת בנמל התעופה בן גוריון בזמן אמת ואף לצפות בנתונים שונים אודותיה כמו מספר הטיסה, חברת הטיסה המפעילה מקור היעד של הטיסה וכמובן את זמן הנחיתה או ההמראה הסופי. בנוסף לכך תוכלו גם לבצע חיפוש לטיסות על פי מספר הטיסה שבידכם.
המידע בעמוד מתעדכן באופן אוטומטי במקביל ללוח הטיסות המוכר והגדול בנתב”ג כך שלמעשה הוא מקביל ללוח הטיסות שהייתם צופים בו במידה והייתם שוהים בנמל התעופה בן גוריון.
במידה והמידע במאמר זה לא הצליח לסייע לכם למצוא את מבוקשכם אנו ממליצים לכם ליצור קשר ישיר עם דלפק חברת התעופה המפעילה את הטיסה על מנת לקבל מידע אודות זמן האמת של המראתה או נחיתתה של טיסה מסוימת.
הוסף תגובה