מדינת ישראל מוכרת בעולם כולו כמקור תיירות מרתק ומעניין – מהצפון המושלג ועד להרי הנגב המדבריים שבסופם עיר התיירות אילת. אבל, איך בעצם מטיילים בטבע ? איך מתמצאים ומתכננים טיול ? בדיוק לשם כך הומצאו מפות סימון השבילים.
אז מהן מפות לסימון שבילים?
מפות שבילים, כשמן כן הן מפות המיועדות להצגת שבילים. המטרה במפות אלו בפועל היא לאפשר למטיילים להתמצא בשטח וליהנות ממסלול טיולים בשבילים המסומנים המוצגים בשטח תוך אפשרות לשמירה על המסלול והתמצאות במטרה של ירידה מהשביל המקורי.
בארץ, מתוחזקים השבילים על ידי אנשי קק”ל הצובעים סימוני שבילים המתאימים למפות או אחראים לשינוי המפות במקרה של שינוי מסלול שביל קיים. שינוי מסלול שכזה יכול לנבוע בשל שינוי בתנאי השטח, שינוי גזרות של שטחי אש או מיקומי ישוב חדשים.
כמו כן, כל מפה מתייחסת לרוב לאזור מסוים וכוללת בתוכה כמה וכמה שבילים בהם ניתן לטייל, כך שאם לדוגמה הגעתם אל אזור הטיול המקורי שלכם וגיליתם שהמסלול סגור מכל סיבה שהיא תוכלו לשים פעמיכם אל מסלול חלופי בקרבת מקום.
איך משתמשים במפות סימון שבילים?
כיום, מרבית ממפות סימון השבילים כבר אינן כוללות רק מסלול הליכה ברגל, אלא גם מסלולים המיועדים לרכב ממונע, אופניים או לג’יפים, כך שהשלב הראשון הוא לבחור בדרך בה תרצו לעבוד את המסלול המקורי שיוצג לכם במפת סימון השבילים. רק לאחר שבחרתם במסלול מתאים תוכלו לצאת לדרך.
בכל מסלול מסומנת נקודת ההתחלה של המסלול אליה תהיה אמורים להגיע בכדי להתחיל את הטיול בשביל. הגישה לנקודה זו תהיה קרובה לדרך סלולה ונוחה במיוחד לגישה על מנת לאפשר לכם להגיע אל תחילת המסלול בקלות.
כעת, תוכלו להתחיל במסלול המסומן על המפה. במידה ומדובר במסלול קצר יחסית תוכלו לנווט על ידי מעקב אחר הסימון המופיע במפה ביחס לגאיות או גבעות המופיעים בסמיכות ואף לשלב את המסלול במקורות מים במידה ואלו קיימים בסמיכות למסלול.
במקרה שמדובר במסלול ארוך יותר קרוב לוודאי שתדרשו להשתמש במצפן ולהיעזר במעט ידע בניווטים על מנת לעקוב אחר המסלול הארוך ולהגיע לכל נקודה בבטחה. בשני המקרים חשוב מאד לא לסטות מהשביל המסומן במפת השבילים שכן במקרים לא מעטים מדובר בשטחים לא בטוחים כמו מצוקים ואפילו שדות מוקשים.
איפה אפשר למצוא מפות לסימון שבילים?
למרות ההתפתחות הטכנולוגית ובניגוד גמור למפות סימון דרכים, את מפות סימון השבילים ניתן למצוא די בקלות עדיין בכמה וכמה מקורות שונים:
חנויות ספרים וטיולים – המקור הראשון והקל ביותר למציאת מפות סימון שבילים הן חנויות הספרים והמטיילים. בחנויות אלו תוכלו למצוא מגוון רחב של מפות סימון שבילים בארץ ובעולם ובמרבית המקרים הם יהיו המפות המעודכנות ביותר.
החברה להגנת הטבע – אם אתם מעניינים דווקא במפות סימון בישראל ולאו דווקא בעולם תוכלו לפנות אל החברה להגנת הטבע דרך אתר האינטרנט בכתובת http://www.teva.org.il או בטלפון 0572003030 על מנת לרכוש חוברות סימון שבילים לכל החלקים בארץ.
מפות סימון שבילים באינטרנט – האפשרות האחרונה היא מפות סימון שבילים חופשיות אותן ניתן למצוא די בקלות ברשת האינטרנט. למרות קלות השימוש אין גוף אחראי על סימון מפות שבילים אלו ולעיתים מדובר במפות לא מעודכנות, לכן מומלץ לבדוק היטב את עדכניות המפה לפני השימוש בה.
הוסף תגובה