עיר ללא הפסקה, מרכז המסחר הישראלי, בירת הפנאי הלאומית ואפילו בירת ההיי-טק של המרכז התיכון. כל אלו הם רק חלק מהכינויים להם זכתה העיר תל אביב בעשור האחרון והרשימה עוד ארוכה. אז, מה בעצם מסתתר מאחורי מפת העיר תל אביב שהוביל אותה לזכייה בכל כך הרבה תארים?
קצת על העיר תל אביב
עוד מימי אחוזת בית העיר תל אביב תוכננה בצורה שונה ואחרת מהיישוב הקהילתי היהודי ששהה בארץ באותה תקופה. העיר עצמה, אשר הוקמה בשנת 1906 תוכננה מראשיתה כעיר אחרת, שונה ובעיקר מתקדמת יותר בשונה מתצורת ההתיישבות החקלאיות והקהילתיות שאפיינו את הישוב היהודי.
כיום, העיר תל אביב, היא העיר השנייה בגודלה בישראל השוכנת באזור מישור החוף. חוף הים של העיר הוא למעשה גבולה המערבי של העיר ואילו שאר גבולותיה גובלים בעיר פתח תקווה, רמת גן וגבעתיים ממזרח, בת ים וחולון בדרום ורמת השרון והרצליה בצפון.
בעיר תל אביב שוכנים מרכזי כלכלה מרכזיים הפועלים בישראל כמו הבורסה לניירות ערך ולב ליבה של המערכת הבנקאית הישראלית. בין נקודות אלו ניתן למצוא גם את בית חברת ישראכרט, ונציגויות של חברת רבות מהגדולות בעולם הפועלות גם בישראל.
ריכוז גורמי הכלכלה הרבים בעיר ונציגויות חברות מחול הוביל להקמת של חברות רבות דווקא בעיר תל אביב והיא מהווה היום את מרכז הסטאראפים הלאומי של מדינת ישראל. במקביל לנקודות הכלכליות כוללת העיר גם נקודות תרבות רבות כמו התיאטרון הלאומי ומרכז התזמורת הסימפונית.
אך, מעבר לנקודות האזרחיות כוללת העיר גם נציגויות ושגרירויות של מדינות רבות, זאת על אף שתל אביב אינה מוגדרת על פי חוק כעיר הבירה של מדינת ישראל. הסיבה לכך היא שחלק מהמדינות, כמו ארצות הברית לדוגמה אינה יכולה לקבל באופן מלא את ירושלים כבירת ישראל בשל נושאים פוליטיים שונים.
תחבורה ציבורית בעיר תל אביב
כיום, פועלים בעיר תל אביב בעיקר קווי תחבורה ציבורית של חברת אגד וחברת דן המוכרות כקואופרטיב תחבורה גדול ועמיד. למרות הפרטת חלק מהקווים של חברות אלו, בפועל כמעט כל הקווים בעיר תל אביב מופעלים עדיין על ידי חברות אלו.
בעיר פועלת גם רכבת ישראל המציעה לתושבים ולמבקרים בה אפשרות עליה או ירידה בארבע תחנות שונות המתפרסות על פני כל אזורי העיר ומאפשרת גישה נוחה ומהירה לנקודות חשובות בעיר כמו אוניברסיטת תל אביב, אזור מתחם הבורסה ומרכז תל אביב וכמובן גם לאזור הדרום.
בשנים האחרונות עלו הצעות חוזרות ונשנות להקמת מערכת של רכבת קלה בתוך תחומי העיר תל אביב על מנת להקטין את זיהום האוויר של כמות המכוניות הגדולה. אך, בפועל עד היום לא החלו העבודות לביצוע התשתית הנדרשת לשילוב מערך רכבת מסוג זה.
מפת העיר תל אביב
בחלוקה הגסה ביותר מפת תל אביב מחולקת לשלושה אזורים – צפון העיר, מרכז העיר ודרום העיר. כאשר החלוקה היא אומנם גיאוגרפית, אך בפועל היא מצביעה על חלוקה לאזורים סוציו אקונומיים שונים כאשר הצפון נחשב לאזור העשיר ביותר ואילו דרום העיר נחשב לאזור דל באמצעים.
מלבד חלוקה זו ניתן לראות כי בצפון העיר כמעט ולא קיימים מרכזי תעשיה ומסחר גדולים ולב ליבת הפעילות של העיר דווקא ממוקמת באזור המרכז הסמוך למגדלי עזריאלי ואזור בית המשפט ומשתרע עד למרכז דיזינגוף סנטר.
באזור הדרום, ניתן למצוא אזורי מגורים רבים שאינם מפותחים ותעשיות דלות יותר כמו מוסכים או בתי מלאה ושווקים מסוגים שונים. בשל דלות האמצעים מחירי השכירות באזור זה נמוכים יותר וניתן למצוא נקודות של חברת היי-טק בתחילת דרכן וצעירים רבים אשר מגיעים לראשונה לעיר תל אביב ומעוניינים לשכור דירה.
מפת העיר תל אביב באינטרנט
כיום, בדומה לנקודות רבות בארץ, כמעט ולא ניתן למצוא את מפות העיר בחנויות הספרים או בחנויות המטיילים. אך, ריבוי התיירים בעיר מאפשר למצוא מפות שונות המפרטות את נקודות העיר החשובות בעבור מטיילים ותיירים והן זמינות בשפות שונות.
הדרך הטובה ביותר למצוא את מפת העיר תל אביב המעודכנת ביותר היא דרך אתרי שירותי המפות כמו אתר ואללה מפות, אתר YMAP ואתר מפה – המאפשרים לנו לצפות בכל נקודה בעיר בקלות ואפילו להשתמש לקבל מידע על נקודות מעניינות בעיר.
אם אתרי המפות לא הצליחו לספק לכם את כל המידע הדרוש אנו ממליצים לכם לעיין גם באתר של עיריית תל אביב המציע לכם כמות גדולה מאד של מידע על העיר תל אביב ועל הפעילויות הרבות הנערכות בה.
הוסף תגובה